На Харківщині відкрили пам'ятник захисникам-героям

Знак встановлено на честь воїнів ЗСУ та поліцейських, що зупинили окупантів біля Золочева

Пам’ятний знак на честь захисників, воїнів славетної 93 бригади та співробітників поліції, які разом зупинили окупантів та розбили ворожу техніку, відкрили неподалік селища Золочів.

Застосовуючи протитанковий ракетний комплекс "Джавелін” бійці знищили кілька одиниць російської техніки. Ворожі військові відійшли до лісополоси і звідти спробували вести бій, але їм це не вдалося. Ворог був розбитий. Йому не вдалося прорватися на територію Золочівської громади. Це був вирішальний бій за Золочів.

У заходах взяли участь начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, заступник голови ХОВА Євген Іванов, керівництво Золочівської територіальної громади, бійці 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” та інші. Також на відкритті пам’ятного знаку повинен був бути Сергій Філоненко, який помер учора в лікарні через поранення, що отримав під час боїв у Золочеві.

Присутні вшанували пам’ять всіх загиблих та відкрили на їх честь пам’ятний знак біля дороги, щоб кожен, хто проходить поруч, міг вклонити голову Героям.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про демонтаж чергового пам'ятника у Харкові. У Харкові планують демонтувати пам’ятник на честь російського історика та науковця Михайла Ломоносова, який знаходиться біля будівлі міського дитячого Палацу культури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію організації "Деколонізація. Україна". У телеграм-каналі активістів опублікований лист-відповідь міськради на звернення лідера "Деколонізації" Вадима Позднякова. У документі йдеться про те, що "на обліку як пам’ятка монументального мистецтва пам’ятник не перебуває, знаходиться на балансі комунального закладу "Харківський палац дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради Харківської області". 24.02.2022 року з пам’ятника вилучено адресну табличку та з квітня 2023 року ініційовано процедуру його демонтажу". Наразі вирішуються юридичні питання для організації переміщення пам’ятника з публічного простору в місце, в контексті якого він не буде виступати символом російсько-імперського минулого, зазначають у міськраді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися