ЗСУ розповіли про кількість ворогів на куп'янському напрямку на Харківщині

У Збройних силах повідомили, що противник тримає більш ніж 100 тисяч живої сили на лимансько-куп'янському напрямку

Російські окупанти тримають приблизно 110 тисяч своїх військових на Лиманському та Куп’янському напрямку, а також підвищили кількість атак. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"На лимано-куп’янському напрямку противник значно підвищив кількість своїх обстрілів, наприклад, станом на 26 серпня він здійснив 620 обстрілів позицій наших захисників та завдав 15 авіаударів... Загалом, якщо дивитися на весь лимано-куп'янський напрямок, то там знаходиться близько 110 тисяч російських військовослужбовців", - зазначив Євлаш.

За його словами, на лиманському напрямку знаходиться 48 тисяч військових РФ, а на куп’янському - 45 тисяч.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про спроби наступу окупантів на куп'янському напрямку у Харківській області. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила про чергові спроби ворога наступати на Куп'янському напрямку. "На Куп‘янському напрямку ворог не полишає спроб наступати. Продовжує здійснювати численні обстріли, намагаючись вразити інфраструктуру. Тривають бої. Наші бійці героїчно зупиняють противника і ламають усі його плани", — сказано у повідомлені Ганни Маляр 24 серпня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про загибель відомого харківського пілота. Капітан Андрій Пільщиков, який загинув внаслідок авіатрощі на Житомирщині 25 серпня, народився у Харкові. Він став відомий широкому загалу під позивним "Джус". Про це повідомили у бригаді тактичної авіації Василькова. "Він вісім років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань в складних умовах. Здобув низку державних та відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16", — йдеться у повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися