У Харківській області облаштують укриття за 265 мільйонів гривень

Додатково планують придбати 12 шкільних автобусів.

Харківська область отримала 264 млн 955 тисяч гривень на облаштування укриттів. Понад 40 млн з них — це співфінансування від місцевого самоврядування, майже 225 млн — державна субвенція.

Про це 30 серпня під час брифінгу повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Суспільне Харків.

"З цих грошей ми будемо реалізовувати два проєкти будівництва нових укриттів (у Харківському та Красноградському районах). Це заклади, де ми плануємо розпочинати офлайн-навчання. Будуть реалізовані 12 реконструкцій укриттів (8 — у Красноградському, 3 — в Лозівському, 1 — в Ізюмському). Це додатково до 115 захисних споруд: їх ми теж маємо приводити до ладу", — сказав він.

Також передбачається розробити вісім проєктів з виготовлення проєктно-кошторисної документації для побудови укриттів (3 — у Чугуївському районі, 5 — в Ізюмському, 1 — в Богодухівському).

"Дві захисні споруди ми будемо будувати з нуля, тому що вартість їхня велика: це масштабне проєктне рішення на кількість учнів від 400 і 700 і більше. Термін реалізації цього проєкту за оптимістичним планом — до 1 грудня ми маємо завершити будівництво і перейти до процедури введення в експлуатацію", — розказав очільник ОВА.

Додатково Харківська область отримала субвенцію на придбання 12 шкільних автобусів — 31 млн 206 тисяч гривень, розповів Синєгубов.

За його словами, автобуси придбають для шістьох громад Красноградського району, що не перебуває в зоні активних або можливих бойових дій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У військкоматі Харківщини нарахували премії та нагороди на 700 тисяч гривень – спецпрокуратура

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області та начальнику групи зв’язку цього РТЦК та СП, по факту заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що воєнком розробив злочинний план щодо заволодіння бюджетними коштами у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, в тому числі додатковими винагородами.

У чому полягала суть схеми – читайте за посиланням.

У районі Харкова тимчасово не надають важливі послуги

Шевченківський відділ у м. Харків  ГУ ДМС у Харківській області тимчасово не працює з технічних причин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Державної міграційної служби у Харківській області.

Що робити, якщо вже записалися на прийом, та телефон для довідок – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися