У Харківській області викрито чергову колаборантку

Жінка приймала участь у створенні російської пенсійної системи на Куп'янщині

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 47-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними дізнання, під час окупації смт Великий Бурлук місцева жителька з власного бажання обійняла посаду "специалиста" у так званому "Секторе обслуживания граждан отделения пенсионного фонда Купянского района Харьковской области".

Колаборантка приймала заяви та здійснювала видачу мешканцям Великого Бурлука нових пенсійних посвідчень зразка РФ. Працювала обвинувачена на окупантів за 30 тисяч російських рублів на місяць. Правоохоронці викрили жінку. Її судитимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття колаборанта у Куп'янському районі на Харківщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 48-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Слідством встановлено, що керівник ферми у Куп'янському районі, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур, під час окупації з власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом. Спочатку він добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик. Надалі він організував вивіз з території власного сільгосппідприємства 40 тисяч кг насіння соняшника на територію держави-агресора, за що отримав прибуток у російських рублях. У період окупації чоловік перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у так званій "Налоговой службе Харьковской области", взявши на себе зобов’язання щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Торік наприкінці серпня він навіть відкрив розрахунковий рахунок у валюті РФ в одному з російських банків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися