У Харкові викрили лікарку, що допомагала ухилятись від мобілізації

Медпрацівниця видавала несправжні довідки про стан здоров'я

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо медичної працівниці за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Встановлено, що лікар-невропатолог однієї з харківських лікарень видавала фіктивні медичні довідки, які у подальшому ставали підставою для оформлення групи інвалідності. Вона складала неправдиві офіційні документи щодо хвороб та проходження стаціонарного лікування чоловіків, яке вони не проходили.

Справу лікарки-невропатолога розглядатимуть у Київському районному суді Харкова. Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття прихильника СРСР Харківською прокуратурою. За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактами поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, чоловік, будучи палким прихильником комуністичного тоталітарного режиму, активно демонстрував свою позицію в забороненій в Україні соціальній мережі "Одноклассники". Підозрюваний розміщував дописи, у яких вітав "С Днем Советской Армии и Военно-Морского Флота", стверджував, що "красная армия всех сильней", а також цитував пісню радянських часів: "Мой адрес – не дом и не улица. Мой адрес – Советский Союз!" Шанувальник совєтів запевняв: "Не расстанусь с комсомолом, буду вечно молодым". Чоловік супроводжував публікації візуальними зображеннями символіки комуністичного тоталітарного режиму, зокрема фотографіями прапора СРСР, значка червоної зірки, Жовтневої революції, а також портретами Леніна і Сталіна.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися