Стало відомо скільки людей потрібно евакуювати з небезпечних громад Харківщини

Евакуацію проводять в окремих громадах Куп'янського та Чугуївського районів

З Куп'янського району Харківської області після оголошення обов’язкової евакуації вивезли майже 1500 людей, а загалом потрібно перемістити з прифронтових зон у безпечніші місця близько 12 тисяч громадян. Про це повідомила на пресконференції віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук. 

"Є Вовчанська громада, є Куп'янська громада. Евакуювати потрібно близько 12 тисяч людей. Евакуйовано півтори тисячі, понад 350 дітей вже евакуйовано. До речі, евакуюються до Харкова. Тобто вони не їдуть далеко", - зазначила Ірина Верещук.

За її словами, у Харкові є гуртожитки, де люди будуть мешкати безкоштовно. Водночас міністерка звернула увагу на те, що є й такі, хто відмовляється від евакуації. Тоді вони офіційно підписують відповідні документи, де зазначено, що беруть на себе відповідальність за своє життя та безпеку. Верещук нагадала й про те, що є постанова, яка передбачає режим обов'язкової евакуації у примусовий спосіб для сімей з дітьми. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про кількість людей, що відмовились від обов'язкової евакуації. Понад 4 тисячі людей написали відмову від обов'язкової евакуації з Куп'янської громади Харківщини, яку оголосили 9 серпня у п'яти громадах району. Про це сказав начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі телеканалу "Суспільне". За його словами, люди аргументують відмови від евакуації побутовими причинами — не хочуть залишати будинки та господарства.  "Понад 700 людей скористалися обов'язковою евакуацією. На сьогодні понад 4 тисячі офіційних відмов від евакуації. В громаді лишаються понад 400 дітей, ми постійно працюємо над цим, працюємо з батьками. Є повний алгоритм, як виїхати у більш безпечні місця", — сказав Беседін.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися