Обстріл Харківщини на 5 вересня: ворог планує наступ на Куп’янсько-Лиманському напрямку

ЗСУ готуються дати відсіч окупантам на Куп'янсько-Лиманському напрямку — Маляр

Протягом доби ворог завдав 6 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність того, що ворог завдаватиме ракетні та авіаційні удари по всій території України, залишається високою.

Протягом доби на фронті відбулось 29 бойових зіткнень.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема це Уди, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Гатище, Огірцеве, Вільхуватка і Тернова Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Бударок Харківської області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Фиголівка, Берестове, Дворічна, Кіндрашівка, Синьківка, Піщане, Кислівка Харківської області.

Також в етері телемарафону заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що росія хоче провести ротацію на Куп'янсько-Лиманському та почати наступ на позиції ЗСУ, застосовуючи десантно-штурмові бригади.

Вона зазначила, що наразі ЗСУ у цьому районі готуються до того, щоб дати ефективну відсіч російським загарбникам. Командування Сил оборони аналізує ситуацію, перераховує можливі дії окупантів та думає, як ввести їх в оману.

"Вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку", - сказала Маляр.

Росія комплектує резерви для наступу на цій частині фронту. Частину військ було перекинуто з Білорусі, де російські підрозділи перебували на відновленні та формуванні.

"Одна частина російських військ була на відновленні — вони замінять умовно ті, що виснажилися. Частину військ вони заводять з РФ - це заново сформовані підрозділи. Також була заява Наєва (командувача Об’єднаних сил ЗСУ, — ред.) про те, що з Білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де вони готують резерви для наступу на Куп'янський та Лиманський напрямок", - зазначила Маляр.

Також загарбники підводять до лінії фронту десантно-штурмові бригади, хоча Маляр заявила, що велику частину цих підрозділів ЗСУ знищили і на Півдні, і на Сході.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися