У Харкові судитимуть шанувальницю "руського миру"

Жінка публічно підтримувала Росію та заперечувала збройну агресію з її боку

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 41-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Встановлено, що у травні цього року харків’янка, яка на власні очі бачила наслідки обстрілів російською армією Харкова, продовжувала публічно транслювати свою позицію. Зокрема, жінка почепила собі на одяг георгіївську стрічку. Коли перехожі зробили їй зауваження з цього приводу, шанувальниця "руського миру" стала заперечувати збройну агресію РФ проти України та окупацію частини української території ворожою армією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття колаборанта, що працював на окупаційну адміністрацію Куп'янщини. За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  Встановлено, що торік, під час окупації Куп’янського району чоловік, знаходячись у селі Рідкодуб Куп’янського району, погодився працювати на окупантів. Підозрюваний обійняв посаду "и. о. хозяйственного работника отдела административно-хозяйственного обеспечения Двуречанского территориального управления ВГА Купянского района".   Колаборант складав списки місцевих мешканців для подальшого отримання ними гуманітарної допомоги в розмірі 10 тис. російських рублів. Відомості, зібрані підозрюваним, представники держави-агресорки використовували в тому числі для того, щоб у подальшому організувати псевдорефендум щодо приєднання окупованих ними українських територій до складу РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися