Суд виправдав мешканця Харківщини, якого звинувачували у колабораціонізмі

Чоловік був обвинувачений у керівництві окупаційною "народною міліцією"

Суд визнав невинним, виправдав та звільнив з-під варти уродженця селища Шевченково Куп'янського району, якого обвинувачували у пособництві державі-агресору та якого слідство вважало керівником “народної міліції” окупованого селища. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Артюхова обвинувачували в тому, що з кінця квітня до кінця червня 2022 року він добровільно надавав росіянам адреси проживання учасників АТО, осіб, які негативно налаштовані до окупаційних військ, працівників поліції, а також допомагав облаштовувати блокпости. Крім того. пропонував місцевим мешканцям посередницькі послуги у вирішенні питань із керівництвом окупаційної влади. 

Суд розцінив як припущення показання свідків обвинувачення і вважає, що обвинувачення забезпечується суперечливими і сумнівними доказами, а будь-яких інших об`єктивних доказів вини Артюхова не надано.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття чергового колаборанта на Куп'янщині. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 46-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. За даними слідства, після того, як ЗС РФ окупували Дворічну Куп'янського району, місцевий мешканець вирішив піти на співпрацю із загарбниками і намагався побудувати кар’єру "правоохоронця". У період з червня по вересень минулого року чоловік обіймав посаду "в. о. поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ізолятора тимчасового тримання та конвоювання" у псевдоправоохоронному органі. Колаборант забезпечував пропускний режим на блокпостах, облаштованих російськими військовими, займався перевіркою документів, а також охороняв будівлю ізолятора і здійснював конвоювання затриманих громадян. Наразі підозрюваний переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися