Росіяни активно перекидають війська з Куп'янського напрямку

Це відбувається через успіхи ЗСУ у прориві оборони окупантів у Запорізькій області

Командування російських військ перекидає підрозділи з Лимано-Куп’янського напрямку на підсилення свого угруповання у Запорізькій області, повідомив військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі телеканалу "Суспільне". За його словами ситуація на Запорізькому напрямку для росіян вкрай складна.

“Два десантні полки зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії вже прибули в Запорізьку область і розміщуються в районі Токмака. Було акцентовано, що вони нібито збирають на Лимано-Куп’янській осі "кулак" для прориву, але при цьому зменшують десантну компоненту, яка повинна мати в цих штурмових діях одну з головних ролей. Бо це штурмові підрозділи першого ешелону“, – зазначив Коваленко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про звіт генштабу ЗСУ щодо оперативної ситуації на Харківщині. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує притаманну кремлю тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військовим, а в значній кількості по цивільним об’єктам нашої держави. На жаль, внаслідок таких терористичних дій російських окупаційних військ є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки, пошкоджена цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на сході та наступальної операції на півдні України, знищують ворога та крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території. Протягом минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 13 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. В районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки та південно-східніше Діброви, а також повернути під свій контроль позиції в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Для поповнення безповоротних втрат противник продовжує перекидати на зазначені напрямки резерви, комплектує штурмові групи переважно за рахунок ув’язнених.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися