Як змінилась ситуація на Куп'янському напрямку: що роблять окупанти

Ворожі війська переключилися на напрямок Новоселівського

На Куп’янсько-Лиманському напрямку ворожі війська не залишають намірів прорвати українську оборону. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив  начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, пишуть "Коментарі. Харків". 

За його словами, минулої доби українські захисники знищили 63 окупантів, п’ять вантажівок, позашляховик, міномет 82-го калібру та станцію РЕБ.

Він зазначив, що противник не полишає своїх намірів прорвати оборону, знайти слабке місце, проте безуспішно. “Зокрема зараз окупанти переключилися на напрямок саме Новоселівського. Там за минулу добу противник застосовував свою артилерію 117 разів. Також противник використовує активно танки, гранатомети, міномети, стрілецьке озброєння та авіацію”, - розповів Ілля Євлаш.

А в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що станом на 12 вересня українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але не просунулися. Російські війська 12 вересня вели наступальні дії на рубежі Куп’янськ — Сватове — Кремінна і просувалися вперед. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 вересня, показують, що російські війська просувалися на північ від Сергіївки (12 км на південний захід від Сватового).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп'янській громаді запрошують на роботу спеціалістів для відновлення роботи органів місцевого самоврядування Куп’янської міської ради Куп’янській міській військовій адміністрації.

Детальніше про актуальні вакансії та умови працевлаштування читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися