На Харківщині викрито колаборантку, що працювала на окупаційну поліцію

Мешканка Куп'янська вела секретні справи псевдоправоохоронців

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 35-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Жінка обійняла посаду в новоствореному псевдоправоохоронному органі у Куп'янську і стала "в. о. старшого інспектора групи документального забезпечення, режиму таємності і діловодства Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".

Підозрювана відповідала за ведення секретного діловодства, слідкувала за дотриманням установленого порядку доступу працівників до відомостей, готувала відповідні документи. Наразі підозрювана переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття колаборантки, що будувала пенсійну систему в Ізюмі. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 55-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформації прокуратури Харківської області. Під час окупації Ізюма місцева жителька добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Вона зайняла посаду "головного спеціаліста виплати пенсій" у фейковому "Отделении Пенсионного фонда Изюмского района Харьковской области". Колаборантка здійснювала перевірку та прийом документів, необхідних для призначення пенсій під час окупації, обліковувала списки громадян, які звернулися за виплатами, здійснювала замовлення необхідних сум для вказаних виплат.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися