У ЗСУ повідомили оперативну обстановку на Куп'янському напрямку

Минулої доби росіяни не штурмували та не вчиняли шквальних обстрілів українських позицій

Жодного штурму не було на Лимано-Куп'янському напрямку протягом 14 вересня. Армія РФ змінила тактику, не використовує "масовий артилерійський вал", а також береже техніку. Про в ефірі "Єдиних новин" повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш.

"На Лимано-Куп'янському напрямку ми відзначаємо затишшя, в тому плані що не відбувається бойових зіткнень. Проте противник не полишає завдавати вогневих ударів, зокрема артилерійських, використовуючи реактивні системи, ствольну, авіацію", — повідомив Ілля Євлаш. 

Речник наголосив, що нинішнє затишшя є тимчасовим. Українські військові на Лимано-Куп'янському напрямку ліквідували 48 окупантів, знищили: танк Т-72, МТЛБ, три САУ, РСЗВ "Ураган" та два РСЗВ "Град".

"Поряд з танками Т-72 та їхніми "Проривами" ми фіксуємо і появу дуже застарілих зразків озброєння. Таких як БМП-1, яким вже понад 60 років, МТЛБ та інші. Ми відслідковуємо в них проблеми з технікою", — повідомив Ілля Євлаш.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріл Козачої Лопані на Харківщині.  Починаючи з 22:30 минулої доби ворог завдав 8 артилерійських ударів по центру селища Козача Лопань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка. Внаслідок обстрілів постраждала Церква Архангела Михаїла, пошкоджень зазнали будівля залізничного вокзалу, пасажирські платформи і колії, лінії електропередач, об’єкти енергетичної та торгівельної інфраструктури. "На щастя, минулося без постраждалих. Поки що у селищі немає зв’язку, частково відсутнє електропостачання. Екстрені служби з ночі працюють над ліквідацією наслідків російського терору", – повідомив очільник громади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися