Ворог стягує війська на Куп'янський напрямок: до чого готуються окупанти

Окупанти утримують понад 110 тисяч особового складу, велику силу броньованої техніки, артилерійських систем тощо

Ворожі війська посилюють передові підрозділи на Куп'янському та Лиманському напрямках. Про це розповів тво директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Він зазначив, що на цих напрямках російські окупанти продовжують  доукомплектовувати штурмові та танкові підрозділи. Крім того, інженерно-саперні групи окупантів приховано облаштовують проходи у власних мінно-вибухових загородженнях.

Загалом за минулий тиждень росіяни здійснили 21 авіаційний удар і близько 800 обстрілів з важкого озброєння на даних напрямках.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш також зазначив, що найбільша концентрація сил противника зараз спостерігається на Лимано-Куп'янському напрямку.

Там окупанти утримують понад 110 тисяч особового складу, велику силу броньованої техніки, артилерійських систем тощо. При цьому на вказаному напрямку вже близько тижня не фіксується жодних бойових зіткнень.

"Проте противник і надалі продовжує обстрілювати позиції ЗСУ - за минулу добу на вказаному напрямку він завдав 552 артилерійські удари і 17 разів використовував авіацію", - сказав він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська близько 6 ранку 21 вересня обстріляли Харків. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти завдали 6 ударів по місту Харків, зокрема у Слобідському районі. 

“Є пошкодження цивільної інфраструктури, інформація щодо постраждалих перевіряється. Екстрені служби працюють на місцях влучань”, - написав очільник області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися