На Харківщині викрито жінку, що співпрацювала з окупантами

Фермерка віддавала продукцію росіянам для подальшої реалізації у країні-агресорці

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директорки фермерського господарства за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Директорка фермерського господарства, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових і олійних культур, розведенні худоби та встановленні столярних виробів, співпрацювала з представниками держави-агресорки.

У липні минулого року, під час окупації селища Великий Бурлук підприємиця, підтримуючи дії РФ, здійснювала господарську діяльність у взаємодії з російськими загарбниками, чим "заробила" привілейоване ставлення до себе.

Маючи спеціальну техніку і обладнання та залучивши найманих працівників, обвинувачена організувала збір українського врожаю, який у подальшому окупанти вивозили до Бєлгородської області РФ і там реалізовували. Також підприємиця переоформила фермерське господарство відповідно до російського законодавства, щоб сплачувати податки в казну держави-агресорки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про підозру жительці Харківщини за видачу паспортів РФ. Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі жительці Куп’янського району. Вона здійснювала оформлення і видачу жителям документів, що підтверджують громадянство РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.  У поліції розповіли, що під час окупації міста Куп’янськ 25-річна місцева мешканка добровільно погодилась на співпрацю з окупаційною владою та військовослужбовцями збройних сил Росії. Вона добровільно обіймала посаду в незаконному правоохоронному органі управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області, створеному на тимчасово окупованій території Куп’янського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися