У прокуратурі розповіли, хто допомагав окупантам мінувати Харківщину

Маючи підтримку окупантів, чоловік залякував та обкрадав мешканців села

У Харківській області за процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 29-річному чоловіку за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що під час тимчасової окупації с. Макарове Золочівської ОТГ Богодухівського району місцевий житель активно допомагав ворогам. Чоловік, будучи проросійськи налаштованим і не маючи патріотичних переконань, добровільно співпрацював з окупантами.

Зокрема, місцевий мешканець передавав окупантам відомості про проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, у тому числі учасників АТО/ООС, військових ЗСУ, співробітників правоохоронних органів України.

Також підозрюваний збирав і передавав окупантам продукти харчування та одяг, облаштовуючи побут. 

Маючи підтримку окупантів, чоловік залякував мешканців села, обкрадав і грабував їх. Викрадене надалі також передавав російським загарбникам.

Щобільше, підозрюваний допомагав окупантам облаштовувати мінні загородження, надаючи їм детальну інформацію про місцевість.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У поліції Харківської області повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону розповів про ситуацію на Лимано-Куп'янському напрямку



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися