На Куп'янському напрямку війська РФ здійснили рекордну кількість обстрілів за добу

Також війська країни-агресора продовжують спроби прорватися до Синьківки

Армія Росії здійснила 774 обстріли українських позицій на Куп'янському напрямку, а також намагається прорвати оборону ЗСУ в районі Синьківки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ капітана Іллі Євлаша.

"На Лимано-Куп'янському напрямку український підрозділ протитанкової роти за чотири дні знищив 25 російських танків, переважно це Т-72, й бувають Т-90. Про паритет говорити складно, бо у російської армії значно більше техніки та військових, проте за рахунок нашої мобільності, планування та досвіду наші військові виграють у цьому", — розказав Євлаш.

Ілля Євлаш каже, що на Лимано-Куп'янському напрямку залишається динамічна ситуація. Тут за добу армія РФ здійснила 774 обстріли. Це один з рекордних показників, де російські військові застосовують все наявне озброєння. РФ продовжує наступати, за добу 14 боїв відбиті Силами оборони.

"Ближче до Куп'янська російська армія закумулювала свої підрозділи, вони намагаються пробитись до Синьківки, бо хочу нашкодити українським військовим перерізавши постачання, там залізниця. Для них, це додатковий логістичний хаб", — розказав речник.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про звіт Генштаба ЗСУ щодо ситуації у Харківській області. На Куп’янському напрямку наші захисники відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка. Противник завдав авіаційних ударів біля населених пунктів Подоли, Іванівка, Синьківка, Петропавлівка Куп'янського району. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали райони понад 15 населених пунктів, зокрема Кам’янка, Дворічна, Берестове, Кислівка, Іванівка Харківської області. На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Вовчанськ, Гатище та Землянки Чугуївського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися