Ідентифіковано 49 загиблих внаслідок обстрілу села Гроза на Куп'янщині

Ще 5 осіб залишаються зниклими безвісти

Поліцейські-криміналісти Харківської області ідентифікували вже 49 тіл загиблих внаслідок обстрілу села Гроза Куп'янського району росіянами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністра внутрішніх справ України Ігора Клименка.

Фахівці провели 168 ДНК-досліджень, ще 63 - в процесі. П'ять осіб вважаються безвісти зниклими. 

"Колосальну роботу проводять слідчі, криміналісти, розшуковці та багато інших співробітників поліції. Дякую кожному за професіоналізм, за зібрані докази воєнних злочинів Росії", - написав Ігор Клименко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріли Харківської області росіянами. Минулої добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру Харківщини та вбили людину. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Вовчанська Чугуївського району, який стався після 18:00, було серйозно пошкоджено два приватні будинки. На жаль, загинула цивільна жінка 65 років. Крім того, за добу через удари окупантів у Вовчанську було пошкоджено щонайменше п'ять приватних житлових будинків.  Після 18:30 були зафіксовані ворожі обстріли у села Землянки. Там без постраждалих та серйозних руйнувань. Загалом під ворожим вогнем перебували понад 15 населених пунктів, зокрема, Кам’янка, Дворічна, Кислівка, Козача Лопань, Охрімівка. На Куп’янському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога біля Синьківки та Іванівки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про документацію слідчими наслідків ракетного терору росіян. Внаслідок ракетних обстрілів Харківського району росіянами постраждали троє людей. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію поліції Харківської області. Ракетами С-300 окупанти обстріляли село Пересічне Харківського району. Пошкоджені дахи, скління, фасади двоповерхових будинків та автомобілі. В результаті постраждали 64-річна жінка, 68 та 66-річні чоловіки. Від госпіталізації вони відмовилися. Внаслідок удару керованою авіабомбою по селу Чернещина Ізюмського району пошкоджені будівлі та майно агропідприємства.  У селі Кіндрашівка Куп'янського району мінометним обстрілом пошкоджений приватний будинок.  На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, експерти та вибухотехніки. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися