Будівлю Харківської ОВА відновлювати не збираються

Наразі є будівлі, ремонт яких більше на часі

Будівлю, де до початку російського вторгнення розташовувалася Харківська обласна адміністрація, вирішили законсервувати. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію директора обласного департаменту містобудування та архітектури Антона Коротовських.

За словами чиновника, у будівлі зробили частково нову покрівлю, відновили парапет, закрили віконно-дверні прорізи, посилили будівлю металевою конструкцією.

"Будівля стабілізована та чекає свого часу. Якщо це пам'ятка архітектури, ми можемо казати лише про реставрацію. Враховуючи те, що Харків планують повністю відновити в майбутньому, то цю будівлю можна розглядати як реставрацію з пристосуванням під якісь інші функції. Думаю, що це буде вирішено після закінчення війни", - зазначив Антон Коротовських.

Ситуацію щодо пошкодженого ракетним ударом Палацу праці Коротовських називає критичною: "Є місця, де ступінь руйнації складає понад 80%". Також, за його словами, консервації потребує садиба на Полтавському Шляху, будівля була визнана такою, що має пошкодження другої категорії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ремонт будівель у Харкові. Наступного року в місті Харкові планують зробити капітальний ремонт та реконструкцію 157 житлових будинків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Євген Пасенов, у цих будинках відновлюватимуть конструктиви. Крім того, в частині передбачається відремонтувати фасади, покрівлі, провести роботи з термомодернізації. "Ми спілкуємося з величезною кількістю людей, чиї будинки постраждали. І знаємо, наскільки важливо для кожного, щоб його помешкання відремонтували. Капремонт планується у тих будинках, куди сьогодні можна залучити менші кошти та врятувати матеріальні цінності власників квартир, зберегти цілісність самої споруди. Бо чим довше об'єкт стоїть пошкоджений, тим вища вартість його ремонту в майбутньому", - наголосив заступник директора департаменту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися