Окупанти випустили ракети по Харківщині: де сталися «прильоти»

Російська армія завдала ударів по Ізюмській громаді

Учора пізно ввечері, близько 22:30 окупанти завдали ракетного удару по Ізюмщині. Наслідки цієї атаки наразі уточнюються. Про це повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник, інформують "Коментарі. Харків". За його даними, пуск ракет було здійснено з району Валуйок з території росії.

Загалом з початком доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 на східному напрямку та 6 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59 та 6 ворожих “Shahed-136/131”. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали Першотравневе та Піщане Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Уди, Ветеринарне, Гатище, Нескучне Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та ще 5 атак біля Стельмахівки та Надії Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема, Кам’янка, Дворічна, Берестове, Синьківка, Крохмальне Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Головна мета росіян – оточення Куп’янська та вихід на рубіж річки Оскіл – Сирський

Противник, після завданих йому втрат, за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп’янському напрямку. Тривають важкі бої. Про це повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на Military Media Center.

"Головна мета ворога - розгром угруповання наших військ, оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл. Щоденно противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по нашим позиціям. Втім, наші бійці були готові до такого розвитку подій і дають гідну відсіч противнику. Він несе значні втрати та не досягнув суттєвих успіхів", – зазначив генерал.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися