Розшукують зрадницю з Вовчанська: що вона накоїла

Добровільно пішла працювати на окупантів

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 39-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Після вторгнення збройних сил РФ на територію Вовчанська місцева мешканка вирішила співпрацювати з окупантами. Вона добровільно обійняла посаду так званого "начальника відділу документаційного забезпечення Военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области".

З липня по вересень минулого року колаборантка організовувала документообіг в окупаційній адміністрації відповідно до норм РФ, проводила співбесіди з підлеглими працівниками, займалась видачею та оформленням трудових книжок, готувала положення та інструкції відділів.

Також обвинувачена координувала розгляд звернень громадян, вела облік соціально-трудових відносин, брала участь у розробці форм статистичної звітності і погоджувала трудові колективні договори на підприємствах і установах району. Наразі жінка перебуває у розшуку. Її судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про колаборантку з Куп'янського району. За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру мешканці с. Курилівка за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час окупації збройними силами РФ села Курилівка Куп’янського району жінка добровільно погодилась працювати на ворога. Вона обійняла посаду "и. о. главного специалиста отдела сектора внутренней политики Куриловского территориального отдела ВГА Купянского района" при окупаційній адміністрації. Колаборантка займалась оформленням і видачею так званої "матеріальної допомоги" від РФ в розмірі 10 тисяч російських рублів місцевим мешканцям, заповнювала звіти про страхові внески, а також була уповноважена на нарахування заробітної платні співробітникам окупаційного органу влади. Наразі підозрювана переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення її у розшук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися