Що відбувається на Куп’янському напрямку – де сталися обстріли Харківщини

Окупанти не полишають мети захопити Куп’янськ та Куп’янськ-Вузловий

Протягом минулої доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Авіаційних ударів зазнали: Петропавлівка, Подоли та Піщане Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них: Одрадне, Колодязне, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 30 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, а також 12 атак біля Надії Луганської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема: Синьківка, Іванівка, Кислівка, Крохмальне, Піщане, Берестове Харківської області.

Протягом останніх двох днів кількість ворожих штурмів на Лимано-Куп’янському напрямку знизилася, і окупанти висуваються меншими групами. Водночас інтенсивність обстрілів позицій українських захисників залишається високою. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник пресслужби 15-го прикордонного загону ДПСУ Іван Шевцов.

“Останні пару днів ми не спостерігаємо “м’ясних штурмів”. Ворог змінив тактику, і почав вести наступальні дії меншими групами: по 10-15 військовослужбовців і три-чотири одиниці техніки. Великих масованих штурмів вже немає. Якщо три-чотири дні тому було близько 40 штурмів на добу, то за минулу добу ми маємо лише 30”, — розповів Шевцов.

За його оцінкою, кількість ворожих штурмів знизилася приблизно на 10-20%.

“Адже за останній тиждень ми завдали дуже потужного удару ворогу, і ворог зазнав великих втрат”, – підкреслив начальник пресслужби.

Росіяни минулої доби завдали понад 700 артилерійських ударів по позиціях українських захисників.

“Це і ствольна артилерія. Понад 500 ударів лише тільки з мінометів. Місяць тому до 30-40 ударів зі ствольної артилерії та мінометів було. Тобто зараз інтенсивність залишається стабільною і високою”, – зазначив Шевцов.

Він розповів, що окупанти сподіваються захопити місто Куп’янськ та селище Куп’янськ-Вузловий, поки не розпочався сезон дощів.

“Дана ділянка дуже вигідна для нас як з географічного, так і з інженерного погляду. У нас було дуже багато часу на те, щоб створити мінно-вибухові загородження, окопатися, підготуватися. Тому у принципі, якщо ворог буде і надалі такими ж засобами та силами вести наступальні дії, то дану ділянку ми втримаємо. У нас є всі шанси на це”, – говорить Шевцов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися