У Харкові затримано прихильника "руського миру": що йому загрожує

Колаборант публічно підтримував дії країни-агресора

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова викрито 36-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У жовтні в інтернеті ширилося відео, в якому харків‘янин публічно підтримує дії Російської Федерації. Так, чоловік перебував біля одного з супермаркетів у Шевченківському районі Харкова та записував відеозвернення до "зрителей". Харків’янин був незадоволений та обурений тим, що працівники супермаркету "дуже полюбляють українську мову". Чоловік наполегливо просив їх розмовляти з ним виключно на російській мові та додав, що "Харьков расположен на русской земле".

Отримавши відмову, він у власному відео сказав: "На Украине фашизм есть, СВО проводится не зря. Украине нужна денацификация".

Правоохоронці оперативно встановили шанувальника "русского мира". Проте після спілкування з представниками поліції та прокуратури він швидко згадав українську мову та змінив свої погляди.

У той час, як він привселюдно на відео підтримує РФ, його брат виборює свободу та незалежність нашої держави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття поліцейського-колаборанта у Харківській області. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру вже колишньому поліцейському за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У квітні минулого року підозрюваний, обіймаючи на той момент посаду водія чергової частини відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП в області, зрадив присязі та добровільно пішов на співпрацю з ворогом.  Зрадник обійняв посаду "полицейского патрульной службы" у незаконно створеному відділі поліції у Вовчанську. Аби виглядати як "русский правоохранитель", він носив військову форму з російським триколором та георгіївською стрічкою. Правоохоронець-зрадник проводив патрулювання у місті разом з військовими РФ, як у складі пішого патруля, так і на автомобілі "УАЗ ПАТРИОТ" з російським номерним знаком. Здійснюючи патрулювання у комендантську годину, він погрожував мирним жителями, що у разі порушення ними комендантського часу їх буде доставлено до катівні.   Також він ніс добові чергування у підвальних приміщеннях прокуратури, де окупаційною владою РФ була створена катівня, у якій утримували проукраїнські налаштованих мешканців міста. Крім того, чоловік "зливав" військовим ЗС РФ місця мешкання учасників АТО, а також співробітників поліції, у яких залишилась табельна вогнепальна зброя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися