Символ війни на Харківщині встановлено в центрі європейського міста (ФОТО)

Експонат символізує російський терор мирного населення

У центрі Лейпцига виставили машину "швидкої", яку росіяни обстріляли касетними снарядами у Дергачах. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Харків".

На площі у центрі Лейпцига в Німеччині виставили машину екстреної меддопомоги, яку російські військові обстріляли 12 березня 2022 року у Дергачах на Харківщині, внаслідок чого водій автівки дістав тяжкі поранення.

Машина "швидкої" часів Радянського Союзу вже не була у вжитку і зберігалася у гаражі лікарні в Дергачах, розповів Суспільне Харків лейпцизький лікар Мартін Ціманн, який організовує гуманітарну та військову допомогу для українців після 24 лютого 2022 року.

"З початком повномасштабного вторгнення її почали використовувати для евакуації цивільних. Коли автівка виїжджала з лікарні, росіяни обстріляли її касетними боєприпасами, і заклад був зруйнований. Автівку теж зачепило і водій був тяжко поранений. На щастя, він вижив і через кілька місяців знов почав водити. Зараз він волонтер на передовій", — каже Ціманн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про допомогу одному з харківських підрозділів. Бійцям харківського спецпідрозділу Kraken передали "швидку". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації.  Відсьогодні автомобіль екстреної допомоги використовуватимуть за призначенням на лінії зіткнення. Renault Master привезли з Великої Британії. Волонтери провели повне технічне обслуговування "швидкої" та її обладнання. "Вантажопідйомність "швидкої" до півтони із можливістю обладнання під реанімацію. Тобто, тут можливий повний функціонал. Переконаний, що автомобіль стане у нагоді нашим захисникам та врятує не одне життя", - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. Автомобіль екстреної допомоги вдалося придбати за підтримки британських волонтерів, Благодійного фонду "Християнська медична асоціація України" та сприяння радника начальника Харківської ОВА Віталія Русанова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися