Посолка США висловилася з приводу удару по "Новій пошті" у Харкові

Американка не підбирала слів

Посолка США в Україні дала оцінку терористичному удару армії РФ по складу "Нової пошти" під Харковом. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію видання "Європейська правда".

Сполучені Штати стоять разом з Україною, щоб притягнути Росію до відповідальності, заявила посол США Бріджит Брінк після удару РФ по харківському терміналу "Нової пошти".

Свою заяву Бріджит Брінк опублікувала у Twitter (Х) в неділю вранці, повідомляє "Європейська правда".

"Знову жахливі кадри російського насильства проти цивільного населення в Україні – ракетний обстріл поштового відділення в Харкові забрав життя 6 людей, ще більше отримали серйозні поранення", – написала глава посольства США.

Вона заявила, що "зневагу Кремля до життя має побачити весь світ".

"Сполучені Штати стоять разом з Україною, щоб притягнути Росію до відповідальності", – запевнила Брінк.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріл складу "Нової пошти" в Харківському районі. В результаті нічного обстрілу села Коротич загинули шестеро людей, 16 поранені: поліція документує наслідки воєнного злочину росіян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. До ВП№ 2 ХРУП № 1 21 жовтня близько 22:20 надійшло повідомлення про те, що внаслідок ворожого обстрілу села Коротич Пісочинської територіальної громади горить відділення Нової пошти та вантажне авто.  Станом на 2:30 відомо, що на території термінала перебувало 22 особи, з них шестеро осіб загинули та 16 поранені. Серед постраждалих - чоловіки віком від 19 до 43 років. З травмами різного ступеню тяжкості їх доставили до лікарні. "Серед постраждалих є люди у тяжкому стані. Медики надають всю необхідну допомогу. Профільні служби продовжують працювати на місці та ліквідовувати наслідки. Це виключно цивільний об‘єкт, росіяни вчинили черговий терор проти мирного населення Харківщини!", - написав начальник ОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися