Що зараз відбувається на Куп’янському напрямку – де сталися «прильоти» на Харківщині

Окупанти продовжують штурмувати позиції Сил оборони на Харківщині

Протягом минулої доби на фронті відбулося 55 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Крім того, сьогодні вночі, російські окупанти завдали чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши 6 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряною обороною знищено всі ударні БпЛА. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

Авіаційних ударів зазнали Синьківка та Петропавлівка Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Плетенівка та Бударки Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 5 атак ворога в районі населеного пункту Іванівка Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Петропавлівка, Синьківка, Іванівка, Кислівка Харківської області.

Про оперативну ситуацію в Харківській області начальник ОВА Олег Синєгубов розповів на брифінгу.

Він зауважив, що ворог продовжує обстрілювати населені пункти Харківщини, які розташовані у прикордонній до рф зоні: північ Харківського та Богодухівського районів, Вовчанська громада Чугуївського району, Борівська громада Ізюмського району, а також Куп’янський район.

"На Куп’янському напрямку зараз найважче, ЗСУ постійно відбивають штурмові атаки ворога. Окупанти обстрілюють населені пункти району керованими авіабомбами, іншим важким озброєнням. На жаль, є жертви і постраждалі", - сказав Олег Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА зазначив, що по терміналу “Нової пошти” в селищі Коротич 21 жовтня ворог вдарив однією ракетою, попередньо – С-300. Більше деталей буде відомо після розслідування правоохоронців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися