Як захоплення Куп’янська може вплинути на інші напрямки – коментар військового

Якщо наступ на Куп’янськ стане успішним для ворога, то це може дати більше можливостей росіянам

Росіяни мають серйозні наміри щодо захоплення Куп’янська на Харківщині, оскільки він є стратегічно важливим містом та може стати так званою "перемогою" для окупантів. Про це в етері національного телемарафону розповів начальник служби зв’язків з громадськістю 21-ї окремої механізованої бригади Сергій Дібров.

Військовий зауважив, що захоплення окупантами Куп’янська може відволікти увагу з більш загрозливих для них напрямків, наприклад – на Запоріжжі, або для того, щоб зменшити українські сили в Авдіївці.

"Куп’янськ – це велике місто, взяття цього міста буде величезною перемогою для росіян, які давно вже населених пунктів не брали. Куп’янськ – це, теоретично, залізнична станція. Куп’янськ – це місто на річці Оскіл і форсування цієї річки може дати якісь можливості стратегічні. Крім того, це може бути подарунок для керівника першого, який строки поставив там закінчити операцію, йому треба якийсь знак для того, щоб сказати: "О, тепер можемо закінчити операцію", – сказав Дібров.

Військовий зазначив, що цього тижня російська армія зосереджує свої сили на Куп’янському та Авдіївському напрямках.

"Між цими двома точками дуже велика лінія оборони, яку ми тримаємо, але наступати по всій цій лінії ворогу не вдається ніяк тому, що в нього не вистачає сил. Ми тримаємо частину цього сектору. Тримаємо, стоїмо.  Тиск постійний, він може бути більш інтенсивним, менш інтенсивним, але жодного дня без обстрілів, жодного дня без стрілецьких боїв зараз немає", – зазначив Сергій Дібров.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ракетний удар по терміналу "Нової пошти" під Харковом – хто отримає компенсацію від компанії

Виплати призначать кожній родині працівників "Нової пошти", які загинули внаслідок російського ракетного удару по терміналу під Харковом. Про це Суспільне Харків розповів начальник термінала пошти Максим Колесник, інформують "Коментарі. Харків".

Він каже, в одного із загиблих залишилася дитина, яка до повноліття отримуватиме від компанії кошти.

"Нова пошта" надає 60 тисяч гривень родинам загиблих. Також 10 тисяч гривень щомісяця отримає родина, у якої є дитина, це на одну дитину, та грант на 12,5 тисяч доларів, якщо вона захоче навчатися у будь-якому виші світу", — говорить Колесник.

За його словами, грошами допомагають і пораненим працівникам. "Ми повністю оплачуємо їхнє лікування, допомагаємо родинам, з ними працюють наші психологи", — додав Максим Колесник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися