Звірства в окупації: рашист побив чоловіка за відмову продати окупантам свою доньку

Ідентифіковано російського військовослужбовця, який майже до смерті побив мирного мешканця

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 26-річному російському військовому за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у квітні минулого року у с. Первомайське Купʼянського району підозрюваний разом з іншими російськими військовими вирішив помститися місцевому мешканцю.

Помста була за те, що напередодні окупанти зупинили чоловіка разом з дружиною та малолітньою донькою на блокпосту. Військовослужбовці побачили дитину та сказали, що дівчинка занадто красива і вони готові купити її за 200 тисяч російських рублів. Батько дитини відмовився та почав конфліктувати з окупантами. Після сварки вони сказали родині їхати далі. У свою чергу, підозрюваний сильно здивувався, чому за таку суму чоловік не хоче віддати доньку.

Проте згодом російські військовослужбовці приїхали до його будинку родини та почали бити чоловіка ледве не до смерті за його "непокору". Після цього підозрюваний разом з іншими окупантами повели чоловіка на розстріл, а дружину змусили залишитись чекати вдома, бо пригрозили розстріляти і її. Відвівши потерпілого до місцевого будинку культури, вони знову побили чоловіка, зробили постріл у повітря та відпустили його. 

Також підозрюваний вишукував табельну зброю. Торік у серпні він приїхав до с. Зорянське Куп’янського району та провів "обшук" у підприємця, невістка якого є українською поліцейською. Місцеві колаборанти "злили" підозрюваному інформацію про те, що чоловік переховує зброю своєї невістки у себе вдома. Не знайшовши потрібне, російський військовий побив потерпілого та поїхав.

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. Тривають заходи зі встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відповіді на питання з евакуації: "Ви не будете жити в наметах чи спортзалі"

Мешканців області закликають виїжджати через загострення обстановки на фронті

У Куп’янській міській військовій адміністрації закликають евакуюватися місцевих мешканців, а також відповідають на найчастіші питання з евакуації. "У російських військових немає правил війни: вони пускають ракети по цивільних об'єктах та приватних секторах. Якщо сьогодні прилетіло до вашого сусіда, то завтра може догнати й вас", – зазначають в МВА.

Куди звертатися, де жити та що з собою брати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися