Харківським саперам передали необхідну для розмінування техніку: яка її ціна

Вона вже знешкодила декілька сотень боєприпасів

Піротехнікам Харківщини передали машину для підготовки ґрунту до розмінування звільнених територій регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини".

Машина обійшлася у 5,6 мільйонів гривень. Її розробили у Харкові та випробовували в Ізюмському районі. За словами інженера Сергія Булави, керувати машиною можна дистанційно.

"Пульт, який зв'язується із системою керування, в самій машині. Працює від 300 метрів на безпечній відстані, щоб не уразило оператора. Машина обладнана чотирма камерами — позаду і спереду. Камера може записувати в режимі онлайн. Можна потім передивитися всю роботу. Можна додавати більше швидкості, можна менше", — говорить Булава.

300 підривів протипіхотних мін витримала машина під час випробувань, розказав директор обласного департаменту цивільного захисту Іван Сокол.

"Сам прототип проходив випробування чотири місяці, тобто, це фактично машина, яка випробувана не просто в лабораторних, а в бойових умовах. Вона на собі підірвала, відчула підриви більше, ніж 300 протипіхотних мін. При чому, різного зразку", — говорить Сокол.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про хід розмінування Харківської області. На Харківщині протягом тижня знищили понад чотири тисячі вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Як повідомили в Департаменті цивільного захисту Харківської ОВА, за тиждень піротехніки знешкодили 4099 вибухонебезпечних предметів. Піротехнічні підрозділи обстежили понад сім кілометрів автодоріг, 39 кілометрів ліній електропередач і повернули електропостачання 151 споживачеві. Також сапери розмінували майже 65 гектарів земель сільськогосподарського призначення і вісім об’єктів. Було перевірено 50 метрів газопроводу та 0,04 гектара акваторії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися