Чи будуть росіяни знову наступати на Куп'янському напрямку

Думки на цей рахунок сходяться

Ветеран російсько-української війни, офіцер спецпідрозділу Kraken Костянтин Немічев в інтерв'ю Radio NV заявив, що на даний час наступальний потенціал Росії на куп’янсько-лиманському напрямку розбитий. 

"Зараз дуже важливо, що розбитий наступальний потенціал. Звісно, їм потрібно кілька днів, аби поповнитись, підвезти особовий склад, „м'ясо“, яке ви бачили на відео, яке лежить посеред поля. Але основний момент, що розбитий наступальний потенціал — Шторм-Z. Це зеки, яких вони кидали на штурми. Просто колонами люди йшли полем і гинули, бо працювала артилерія, кулемети", - зазначив Нємічев.

За словами офіцера спецпідрозділу Kraken, через це росіяни почали кидати на штурм регулярні війська, які планували використати для закріплення на позиціях.

"Це теж дуже важливо, тому що це люди, які не готові до цього. Згідно з перехопленнями, там є і відмовники, і люди, які не бажають цього робити", -розповів Костянтин Нємічєв.

Водночас ситуацію на Куп'янському напрямку коментує прес-офіцер Тарас Березовець.

а Куп’янському напрямку вони не досягли взагалі нічого, окрім величезних втрат особового складу, були численні випадки дезертирства, самострілів. Особовий склад не зустрічається зі своїми командирами на цьому напрямку, тому що командири сидять десь в опорних пунктах, а рядовими командує сержант або навіть солдат. І на Куп’янському, так само, як і на Бахмутському напрямку, росіяни ховали цілими взводами, з яких живими залишалися часом дві людини. І командири відправляють їх на мінні поля під загрозою розстрілу та під кулеметними чергами", - розповідає Березовець.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про мітинг у ХарковіУ Харкові декілька десятків людей вийшли на мітинги під назвою "Гроші на ЗСУ". Такі акції протести проводяться у багатьох містах України. Люди вимагають від місцевої влади припинити витрачати бюджетні кошти на благоустрій, перекладку асфальту, квіти та інші проєкти, які не є такими важливими, а зосередити витрати на оборонний сектор, коли у країні йде війна. Люди збираються біля будівель міських рад по всій Україні. У телеграм каналах публікують фото та відео протестів. Біля протестувальників чергує поліція.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися