Мер Харкова розповів, де житимуть евакуйовані мешканці Куп'янщини

Усе вже готове для їхнього розміщення

Ігор Терехов розповів, де в Харкові житимуть евакуйовані з Куп’янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з виступу мера міста в ефірі національного телемарафону.
Для родин із дітьми, яких планують евакуювати з Куп’янського району Харківської області, підготували місця в гуртожитках міста.
"Дуже важкий Куп’янський напрямок. Евакуація, яка була вчора оголошена, ми ухвалили відповідне рішення на Раді оборони Харківської області. У міста є можливість розмістити усіх цих людей, які будуть евакуйовуватися з дітьми до Харкова", — сказав він.
За словами Терехова, громадян забезпечують місцями у гуртожитках.
"Це комфортні умови для проживання. Там можна перебувати: є опалення, є гаряча вода, є все для того, щоб там можливо було жити. Маю на увазі жити повноцінним життям. У нас є обладнані гуртожитки", — сказав він.
Міський голова додав, що на сьогодні в Харкові є вимушені переселенці з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, із деокупованих територій регіону.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про примусову евакуацію на території Харківської області. На Раді оборони Харківської області ухвалили рішення оголосити примусову евакуацію сімей з дітьми з Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району, які перебувають під постійними ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Зокрема, евакуації підлягають сім'ї з дітьми з населених пунктів: с. Кіндрашівка, с. Тищенківка, м. Куп'янськ, смт Куп'янськ-Вузловий, смт Ківшарівка, с. Глушківка, с. Колісниківка, с. Курилівка, с. Новоосинове, с. Подоли. Наразі в цих населених пунктах перебуває 275 дітей. Крім того, згідно рішення Ради оборони дітям буде заборонено в’їжджати у вказані громади. Важливо: діти можуть бути евакуйовані обов'язково щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном. "Усіх евакуйованих ми забезпечуємо житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. Закликаємо усіх мешканців цих громад максимально відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей", – підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися