Мобілізація по-новому: які зміни планують запровадити

Громадянам запропонують вибір посади

В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію". Ця система дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватись. Про це розповів віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію “РБК-Україна”. 

За словами Михайла Федорова, подібний пілот планують запустити "через місяць-два".

Чиновник розповів про головні новації, які передбачає пілотний проєкт. Планують реалізувати проєкт для операторів дронів. За умовами людина сама обирає, чи хоче стати оператором дронів, чи взагалі служити в роті ударних дронів. “Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов'язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися", - пояснив міністр.

Як працюватиме система: 

1. Людина не йде у ТЦК, а подає заявку онлайн.

2. Проходить онлайн-тест та зустрічається з рекрутером, отримує інформацію про умови служби.

3. Якщо людина підходить по характеристиках, проходить навчання, в якому знайомлять не просто з базовими речами, а розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами. Там відбувається інший рівень навчання, і після цього людина вже потрапляє на поле бою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається в Куп'янському районі. У Куп’янському районі останні дві доби пройшли відносно спокійно, але вже 29 жовтня було зафіксовано два обстріли. Війська рф завдали ударів артилерією по Куп’янську та Подолах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися