Наступ на Куп'янському напрямку: окупанти використовують особливу зброю

Окупанти використовують заборонену зброю

Російські окупанти на Куп’янському напрямку дві доби тому почали активну фазу наступу. Командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський зазначив, що сили оборони стримують ворога. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “ТСН”. 

Російській війська  використовують артилерію, та зі вчорашнього вечора почали застосовувати хімічну зброю, зокрема - гази.

“Зі вчорашнього вечора використовують засоби масового ураження, такі як гази. Дихання у бійців затрудняється, фіксують опіки, запаморочення. Нам повідомляють, коли ворог призвів постріл із даного виду озброєння. Все, що вони кажуть, що не можна використовувати - окупанти використовують”, - наголосив Денис Ярославський.

За його словами, вперше українські бійці стикнулися із хімічною зброєю росіян у Гостомелі. “Ми зайшли до ангара, в якому розташовувалася “Мрія”. Наші бійці отруїлися, було багато госпіталізованих. На Бахмутському напрямку ми бачили застосування фосфору”, - підкреслив військовий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Куп’янському районі дві доби пройшли відносно спокійно, але вже вчора, 29 жовтня, було зафіксовано два обстріли. Про це розповів т.в.о. начальника Куп’янської РВА Андрій Канашевич в етері національного телемарафону.

Війська рф завдали ударів артилерією по Куп’янську та Подолах.  “Останні дві доби, може, воно якось і незвично звучить, пройшли спокійно, обстрілів майже не було. Сьогодні (29 жовтня, - ред.) вже зранку обстріляли населений пункт Подоли, й буквально годину тому з арти окупанти обстріляли місто Куп’янськ”, - повідомив Андрій Канашевич.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися