На Куп'янський напрямок прибуло підкріплення: подробиці

За даними ДПСУ, на Куп’янський напрямок прибули 250 “вагнерівців”

На Куп'янському напрямку ворожі війська продовжують йти у штурми та обстрілювати позиції української армії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію KHARKIV Today

Помічник начальника 15-го мобільного прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов розповів, що лише за минулу добу було зафіксовано 610 обстрілів. Для проведення штурмів на Куп'янський напрямок перекинули 250 "вагнерівців".  Вони, імовірно, мають очолити штурмові операції.

"Також хочу зазначити, що за нашою інформацією, ворог зараз стягує більше сил. На Куп'янський напрямок прибуло близько 250 вагнерівців, які планують продовжувати штурмові дії, очолювати їх. І ворог не полишає свою мету — захопити Куп'янськ, Куп'янськ-Вузловий і вийти по лівому берегу річки Оскіл. Вагнерівці переважно будуть використовуватися для керування штурмовими діями, а безпосередньо у штурмові підрозділи у них входять як підрозділи регулярної армії, так і військовослужбовці із так званих підрозділів "Штурм" і "Штурм Z", укомплектовані з ув'язнених", — пояснив Шевцов.

За словами Івана Шевцова, зараз у штурм відправлять від 20 до 30 російських військових на одній або двох одиницях техніки — танках, бойових машинах піхоти або бронетранспортерах. Один штурм вони проводять із використанням техніки, інший — без неї. Проте погода заважає ворогу. Через дощі росіяни рідше використовують техніку.

Українська армія атаки відбиває. Вона використовує усі наявні сили та засоби. Уражувати техніку росіян допомагає українським захисникам, у тому числі протитанковий ракетний комплекс "Стугна". З нього нищать російські БТ-ЛБ (багатоцільовий транспортер-тягач легкий броньований), бойові машини піхоти, бронетранспортери, а також самих загарбників.

"Одним пострілом можна уразити до десяти військовослужбовців. Тобто така техніка, такі ПТРК, які є у нас на озброєнні, вони є досить ефективними", — зазначив Шевцов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про “прильоти” в Харківській області станом на 6 листопада.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися