Окупанти завдали удар з дрона по поліцейським Харківщини, які їхали затримувати колаборантів

Гранатою з дрона – росіяни вдарили по слідчо-оперативній групі, яка їхала затримувати колаборантів

У Дворічній на Куп'янщині росіяни поцілили гранатою з дрона по автомобілю слідчо-оперативної групи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП в Харківській області Сергія Болвінова.

Звук безпілотника впізнали одразу, розповідає слідчий Микола Харченко. В машині їх їхало троє – дільничний на пасажирському сидінні та оперативник за кермом. Дрона ніхто не бачив, але характерний звук не залишав сумнівів в тому, що вони – мішень.

Спочатку спробували відірватися, але швидко зрозуміли, що цього зробити не вдасться. Першим зорієнтувався водій, каже Микола Харченко. Саме оперативник за секунди ухвалив рішення стрибати з машини. Миттєво дав команду вистрибувати і в цю секунду пролунав вибух.

"Ми вистрибнули за долі секунд до того, як дрон скинув гранату. Вона поцілила в задню частину автомобіля, а водій стрибав останнім, фактично вже в момент влучання", – розповідає Микола Харченко. У нього та в його колег – контузії, на щастя, всім вдалося врятуватися.

"Все сталося прямо посеред вулиці – ворог полює на нашій території, намагається вбити та залякати тих, хто зараз на звільнених територіях викриває колаборантів та зрадників.

Але росіянам це не вдасться – опергрупа ту справу, по якій їхала на виїзд, залишати не збирається. Як і десятки інших. І обов'язково доведе до кінця", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Не всі Пункти Незламності Харківщини можна побачити на карті: подробиці

Наразі в Харківській області до роботи підготовлено 936 Пунктів Незламності: 912 пунктів уже розгорнули, ще 24 – в резерві. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту цивільного захисту ХОВА.

Пункти Незламності розгорнуто військовими адміністраціями всіх рівнів та органами місцевого самоврядування, підрозділами ГУ ДСНС України у Харківській області, на базі залізничних вокзалів та об’єктів відповідального бізнесу.

"З 20 жовтня громадяни можуть отримати інформацію про місце розташування та режим роботи Пунктів Незламності у мобільному застосунку "Дія". Проте з міркувань безпеки не всі пункти на території області висвітлені на інтерактивній мапі, їх адреси та розташування можна також дізнатися в органах місцевого самоврядування", – повідомляють у Департаменті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися