Обстріл Харківщини на 9 листопада: де сталися «прильоти»

Окупанти продовжують наступати в районі Синьківки Харківської області

Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Також, російські окупанти завдали чергового ракетного удару по Україні, застосувавши по одній керованій авіаційній ракеті Х-59 та Х-31. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено ракету Х-59. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Авіаційних ударів зазнала Петропавлівка Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Козача Лопань, Вовчанськ, Ветеринарне Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Синьківка Харківської області, де наші захисники відбили 6 атак противника. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ворог намагається бити по дорогах, якими поводиться евакуація на Харківщині

З Куп'янського району триває примусова евакуація сімей із дітьми. Відповідне рішення було ухвалене на Раді оборони Харківської області та підтримане Мінреінтеграції. На сьогодні з небезпечних громад Куп’янщини евакуйовали родини, в яких 201 дитина. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що залишається евакуювати менше 100 дітей. "Ворог намагається знищити дорожню інфраструктуру з міста Куп’янськ, що ускладнює маршрути для евакуації. Тому для нас безпека – перш за все. Ми задіюємо всі можливі ресурси. Дякую за роботу керівникам районної та військової адміністрацій, Єдиному координаційному гуманітарному центру та волонтерам, міжнародним партнерам, службовцям Нацполіції", – зауважив Олег Синєгубов.

Чи є в області місця для розміщення людей – читайте за посиланням.

На Харківщині новий випадок смертельної хвороби: де ввели карантин

У селищі Пісочин Харківського району 03.11.2023 зареєстрований випадок сказу кота, який підтверджено лабораторно, постраждала людина. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

6 листопада проведене позачергове засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Пісочинській селищній раді, на якому винесено рішення.

Де ввели карантин та як отримати допомогу в таких випадках у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися