Окупанти обстрілюють Харків новими ракетами: коли закриють небо над містом

Систем Patriot не вистачає, щоб захистити від ворожих ракет усі великі міста

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, чому ворожі ракети, які летять на Харків, не збивають, пишуть "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що систем Patriot на всіх не вистачає. Юрій Ігнат зазначив, що для атак по території України армія рф вже застосовує не лише “добре знайомі” харків’янам ракети С-300, а і їхній “просунутіший” варіант – С-400 – з більшою дальністю. Відповідаючи на запитання, чому такі ракети не збивають “дорогою” до Харкова, Юрій Ігнат пояснив, що Patriot на всіх не вистачає.

“Бачите, скільки у нас дивізіонів Patriot? Ми знаємо. Два дивізіони, які були офіційно озвучені, очікуємо, що буде більше. Patriot здатний працювати за балістикою. Там теж не безмежні можливості. Бо до 40 км радіус дії Patriot з балістики. Тому можна собі уявити, скільки потрібно цих систем, щоб покрити територію України, принаймні захистити всі великі міста, об’єкти та так далі. Поступово йдемо цим шляхом, посилюємося”, — сказав Ігнат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці Харкова днями чули потужні вибухи. Близько 19:23 ворог завдав ракетного удару, попередньо з ЗКР С300 по Шевченківському району Харкова.  Про це повідомляє видання з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Зафіксоване влучання в землю біля одного з розважальних комплексів. Пошкоджено дерев'яні ворота. Також є незначні пошкодження у ще одному розважальному комплексі. Постраждалих немає. Також, за словами очільник області, протягом минулої доби російські окупанти продовжували обстрілювати прифронтові та прикордонні населені пункти області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися