Студента харківського університету нагородили орденом посмертно

Хлопець був студентом третього курсу ХНУ імені В. Н. Каразіна

Голова Краматорської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Андрій Панков та начальник Краматорського РТЦК та СП, полковник Володимир Притков передали державну нагороду батькам загиблого захисника Єгора Шумаєва. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Каразінського університету.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно) студента 3-го курсу факультету геології, географії, рекреації і туризму Єгора Шумаєва.

З перших днів військової агресії Єгор добровольцем пішов захищати Харків у лавах ТРО, а згодом — у лавах Збройних сил України мужньо боронив Донбас. Після важкого поранення лікарі та батьки впродовж декількох днів боролися за його життя, проте отримані поранення виявилися несумісними з життям.

"На жаль, ця війна забирає життя найкращих українських синів і доньок. Слів недостатньо, щоб заповнити порожнечу від втрати наших захисників.

Єгор — справжній патріот нашої України, пам’ять про нього буде жити у наших серцях! Герої не вмирають!" – зазначили в університеті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Хогвартс по-харківськи: університет міста запрошує на магічні факультети

Каразінський пропонує школярам можливість відчути себе студентами. Учнів 8–11 класів запрошують узяти участь у Karazin Weekends Legacy — проєкті, який дозволить на повну зануритися в магічне студентське життя. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Старт проєкту — 18 листопада. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися