У Харківській області продовжується ворожий штурм: яка обстановка станом на ранок

Окупанти завдали ударів дронами-камікадзе по областям України

Сьогодні вночі ворог знову атакував нашу державу БпЛА типу “Shahed-136/131”. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. До відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи. В результаті бойової роботи дев’ять з десяти ворожих ударних БпЛА знищено в межах Миколаївської, Одеської, Житомирської та Хмельницької областей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Повітряних Сил ЗСУ.

За даними Генштабу протягом минулої доби на фронті відбулося 72 бойових зіткнень. Загалом противник завдав 12 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнали: Петропавлівка Харківської області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Ветеринарне, Огірцеве, Вовчанськ, Нестерне, Дворічанське Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де наші воїни відбили 4 атаки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через довгі тривоги у Харкові не працюють заклади: що кажуть у Повітряних Силах

Через довготривалі польоти російських МіГ-3 та повітряну тривогу в Україні, на декілька годин поспіль зупиняється багато процесів життєдіяльності – це магазини, пошти, банки та інші заклади. У Повітряних силах висловилися щодо непрацюючих закладів під час повітряної тривоги.

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, щодо ситуації з довготривалими повітряними тривогами, можливо, будуть зробленні певні корективи. Також він нагадав українцям, що літаки МіГ-31, а особливо ракети "Кинджал", якими вони оснащенні, несуть серйозну небезпеку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися