Поблизу кордону з рф у Харківській області "працював" російський агент (ФОТО)

У цілях конспірації чоловік обрав собі оперативний псевдонім “Лексус”

Повідомлено про підозру 41-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у липні цього року представник фсб рф через месенджер Telegram звʼязався з мешканцем м. Вовчанськ та запропонував йому за грошову винагороду конфіденційне співробітництво. Чоловік погодився на отриману пропозицію.  

Аби упевнитись у позиції агента, російський куратор сказав, що для співпраці необхідна розписка. Зрадник зробив це і написав наступне: "Готов выполнять разведывательные и диверсионные задачи, поставленные мне". 

У цілях конспірації він обрав собі оперативний псевдонім “Лексус”. 

Підозрюваний систематично надсилав інформацію про місцезнаходження українських військових та напрямки руху техніки на території Вовчанської територіальної громади.  

Зрадник “професійно” допомагав ворогу, корегуючи вогонь. Також він інформував представника фсб рф про місця базування підрозділів СБУ та Національної поліції України поблизу кордону з рф. 

Правоохоронці затримали чоловіка у м. Вовчанськ у порядку ст. 208 КПК України. Підозрюваному у суді обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 діб до 18 січня 2024 року включно. 

Під час цього судового засідання чоловік повністю визнав свою вину та додав, що хотів заробити грошей. Також зрадник зазначив, що якби настала повторно окупація Вовчанська, його б вбили російські військові через те, що він не пішов на співпрацю з фсб рф. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харків завозять зброю.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися