«Вагнерівці» на Харківщині: у ЗСУ розповіли, чи є «божевілля»

Український військовий розповів, як воюють «вагнерівці» на Куп’янському напрямку

Навіть у таких складних погодних умовах російські окупанти не полишають намірів щоденно штурмувати позиції українських захисників на Куп’янському напрямку. Про це етері національного телемарафону розповів начальник служби зв’язків із громадськістю 21 ОМБр Сергій Дібров, інформують "Коментарі. Харків".

"Ми відчуваємо штурм великою кількістю піхоти. Це, схоже, сьогодні основна перевага росіян – велика кількість піхоти, якої не дуже шкода. Це не шторм, шторм "Z", це, схоже, регулярні армійські підрозділи. Вони воюють так, як вчаться за статутами російськими. Невеликими групами намагаються атакувати після або під час обстрілів. Відбиваємося ми, завдяки злагодженої роботи всіх підрозділів", – зазначив Дібров.

Нагадаємо, що позавчора, 27 листопада, командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомляв, що до штурмів на цій лінії фронту долучаються колишні "вагнерівці".

Сергій Дібров розповів, як діють "вагнерівці" на цьому напрямку.

"Суцільного божевілля ми на своєму напрямку, в зоні відповідальності нашої бригади, ми не відчуваємо. Тобто немає такого, що з ранку до ночі йдуть натовпи росіян. Такого немає. Більш-менш грамотна робота, грамотна командирська, офіцерська робота. Це не набагато спрощує нам роботу. Все ж таки треба відбивати усі наступи. Можна сказати, що так, навпроти нас досить фахово працює ворог. Вони досить непогано обладнані. Засоби розвідки є, і аеророзвідки є, і безпілотні апарати є", – зазначив військовий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що робиться на Куп’янському напрямку: ситуація на ранок 29 листопада

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали: Іванівка та Степова-Новоселівка Харківської області.

На Слобожанському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Гранів, Стариця, Плетенівка, Землянки Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де Силами оборони відбито 5 атаки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися