Прокуратура показала наслідки ракетного удару по Харкову станом на ранок

Вночі російська армія завдали ракетні удари по житлових масивах Харкова: є поранені

За процесуального керівництва Шевченківської та Новобаварської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 8 грудня з 3:00 до 3:30 ворог масово атакував Харків ракетами.

У Шевченківському районі зафіксовані влучання поблизу житлового кварталу. Пошкоджено заклад освіти, у будинках вибито шибки та вікна. Травмовано 36-річну жінку.

Внаслідок російського ракетного удару по Новобаварському району частково зруйновано  триповерховий житловий будинок. Отримав поранення 25-річний житель, його госпіталізували до лікарні.

У місті також пошкоджено понад 25 приватних автівкок.

За попередніми даними, ворог атакував Харків ракетами типу С-300.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова 8 грудня: що відомо

Сьогодні близько третьої години ночі у Харкові пролунала серія вибухів. Окупанти завдали ударів по місту попередньо ракетами С-300. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

О четвертій ранку Олег Синєгубов зазначив, що російська армія нанесла шість ударів по Харкову.

"Станом на зараз зафіксували влучання в Холодногірському та Шевченківському районах. Попередньо – ракетами С-300.

Одній людині надали медичну допомогу на місці.

Є пошкодження цивільної житлової інфраструктури", – написав він.

Зафіксовані влучання на дитячий майданчик, пошкоджено житлові будинки, заклад освіти, близько 20 автомобілів. Усе – виключно цивільні об’єкти.

У Поліції Харківської області повідомили, що внаслідок обстрілу є постраждалі.

"За попередніми даними,  внаслідок обстрілу росіянами Харкова поранення отримала 36-річна жінка. Медична допомога їй надана на місці. Ще один поранений - 25-річний чоловік з вибуховими травмами госпіталізований до лікарні. Стан здоров'я задовільний". – написали у поліції.

Рятувальники опублікували фото ліквідації наслідків прильотів по Харкову. Близько 3-ї години ночі російські війська завдали масованого ракетного удару по місту. За даними рятувальників, внаслідок обстрілів 1 людина поранена, пошкоджені житлові будівлі, 26 приватних автомобілів. Також виникла пожежа у одному із гаражів. Загорання ліквідовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися