Юрій Ігнат про удар по Харкову: «Це була розвідка боєм»

Окупанти вдарили ракетами С-300 по Харкову сьогодні вночі

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері нацмарафону повідомив подробиці про російську ракетну атаку – по Харкову та Україні загалом, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МГ "Об’єктив".

"Давайте почнемо з вечора. Така була розвідка боєм, як то кажуть, було запущено сім “шахедів”, теж полетіли в Дніпропетровську область, було п’ять збито, приблизно там, куди й ракети цього разу полетіли. Так само С-300 по Харківщині: шість зенітних керованих ракет із Бєлгородської області запустив противник”, – зазначив Ігнат.

Уже під ранок ворог запустив крилаті ракети з бортів літаків Ту-95. Ракети Х-101 та Х-555, якими давно не “кошмарили” Україну, запустили дев’ять літаків стратегічної авіації РФ.

“Розділились ті літаки на декілька груп і здійснили пуски крилатих ракет. Попередньо, 19 ракет було запущено Х-101, Х-555. І маємо непоганий результат протиповітряної оборони. Це 14 знищених крилатих ракет. Знищені вони були на Київщині, на Дніпропетровщині. Слідували вони курсом спочатку до Дніпра, приблизно в Дніпропетровську область, звідти частина ракет попрямувала на Київ, частина вдарила по об’єктах інфраструктури в Дніпропетровській області. Частина ракет була знищена на Дніпропетровщині, частина на Київщині. На жаль, не вдалося збити всі, на жаль, повідомили нам вже і про загиблого“, – сказав спікер ПС ЗСУ.

Юрій Ігнат також прокоментував, чому цього разу тривогу в Україні оголосили не на етапі зльоту Ту-95, а тоді, коли вони вже досягли пускових рубежів. За словами Ігната, інформація про зліт літаків надходить і від української розвідки, і від західних партнерів, проте “не завжди так оперативно, як нам цього хотілося б”.

“У будь-якому разі інформація була заздалегідь про пуски, було доволі багато часу, щоб люди відреагували. Крилата ракета – це не балістика, і не це не “Кинджал”. Вона летить зі швидкістю 650-900 км/год, тобто дозвукова. І навіть з моменту пуску, з моменту виходу літаків на рубіж є достатньо часу, щоб йти в укриття“, – наголосив Юрій Ігнат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова 8 грудня: що відомо

Сьогодні близько третьої години ночі у Харкові пролунала серія вибухів. Окупанти завдали ударів по місту попередньо ракетами С-300. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

О четвертій ранку Олег Синєгубов зазначив, що російська армія нанесла шість ударів по Харкову.

"Станом на зараз зафіксували влучання в Холодногірському та Шевченківському районах. Попередньо – ракетами С-300.

Одній людині надали медичну допомогу на місці.

Є пошкодження цивільної житлової інфраструктури", – написав він.

Зафіксовані влучання на дитячий майданчик, пошкоджено житлові будинки, заклад освіти, близько 20 автомобілів. Усе – виключно цивільні об’єкти.

У Поліції Харківської області повідомили, що внаслідок обстрілу є постраждалі.

"За попередніми даними,  внаслідок обстрілу росіянами Харкова поранення отримала 36-річна жінка. Медична допомога їй надана на місці. Ще один поранений - 25-річний чоловік з вибуховими травмами госпіталізований до лікарні. Стан здоров'я задовільний". – написали у поліції.

Рятувальники опублікували фото ліквідації наслідків прильотів по Харкову. Близько 3-ї години ночі російські війська завдали масованого ракетного удару по місту. За даними рятувальників, внаслідок обстрілів 1 людина поранена, пошкоджені житлові будівлі, 26 приватних автомобілів. Також виникла пожежа у одному із гаражів. Загорання ліквідовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися