У Харкові та області перевіряють ВЛК: що відомо

Будь-які порушення в системі роботи ВЛК будуть виявлятися та передаватися до правоохоронних органів

У межах мобілізаційної кампанії на Харківщині особлива увага приділяється роботі закладів охорони здоров'я, залучених до проведення військово-лікарських комісій. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова зазначила, що у Харківській області працює 42 постійно діючі військово-лікарські комісії. Уся діяльність медпрацівників, які задіяні до проведення ВЛК, цифровізується та чітко фіксується. За її словами, відповідно, кожен керівник медзакладу регіону несе персональну відповідальність за порушення встановлених правил та норм чинного законодавства держави.

Заступник начальника ХОВА Роман Семенуха зазначив, що будь-які порушення в системі роботи військово-лікарських комісій будуть виявлятися та передаватися до правоохоронних органів. 

Роман Семенуха зазначив, що є нагальна потреба до кінця поточного тижня провести робочі наради з трудовими колективами закладів охорони здоров'я Харківської області. За його словами, під час таких заходів необхідно донести до відповідних медпрацівників інформацію про кримінальну та адміністративну відповідальності за неправомірні дії в процесі роботи військово-лікарських комісій.

Начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов розповів, що впродовж року в регіоні зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо 21 правопорушення у сфері діяльності військово-лікарських комісій. З них 4 – було скеровано до суду.  За його словами, виявлені правопорушення стосуються як медпрацівників закладів охорони здоров'я, так і службовців Територіальних центрів комплектування, військово-лікарських комісій та медико-соціальної експертизи. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що виявляють на блокпостах у Харківській області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися