Окупанти посилено штурмують Харківщину: що та відбувається станом на ранок

Російська армія тисне на Куп’янському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 120 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 17 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Ветеринарне, Бударки Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога в районі Синьківки та ще 2 атаки східніше Петропавлівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Де зараз проходить "сіра зона" на Харківщині та скільки зміг захопити ворог

На Куп'янському напрямку армія РФ продовжує штурмові дії поблизу Синьківки та Петропавлівки. У випадку захоплення Синьківки росіяни зможуть блокувати Куп'янськ та Купянськ-Вузловий. Про це Суспільному розказав керівник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов 13 грудня, інформують "Коментарі. Харків".

"Пожвавлення росіян немає. Ми не відчуваємо змін протягом кількох місяців. Це постійні активні штурмові дії. Останнім часом наші воїни відбили вісім атак у напрямках Синьківки, Петропавлівки. Це важкий напрямок для нас, бо для ворога він є принциповим, логістичним. У випадку захоплення Синьківки для РФ відкривається плацдарм для блокування Куп'янська та Куп'янська-Вузлового. ЗСУ вживає всіх заходів, щоб ефективно протидіяти. Наразі на цьому напрямку останні місяці вороги успіхів не мали", — розказав Синєгубов.

Захоплення Синьківки відкриває РФ логістичний шлях обійти Куп'янськ з півночі, і після того зробити сприятливі умови для подальшого просування.

За словами Синєгубова, Синьківка — "сіра зона", там тривають бойові дії.

"Синьківка — це фактично "сіра зона", навколо якої ведуться бойові дії. Є нищення танків, ворогів. Втрати у них великі. Щоденно — десятки броньованої техніки, десятки, сотні убитими та пораненими", — розповів керівник ОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися