Посилення штурмів, робота ДРГ та великі втрати: Яка ситуація у Харківській області

Ворожі війська зазнають великих втрат

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті станом на 18:00 14 грудня, повідомляють "Коментарі. Харків”.

У Генштабі розповіли, що на Сіверському та Слобожанському напрямках ворожі війська зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснюють обстріли населених пунктів з території рф, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. 

Під артилерійський та мінометний обстріли ворога потрапили понад 20 населених пунктів, серед них Вовчанськ, Ветеринарне, Гур’їв Козачок Харківської області.

“На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 13 атак ворога в районі Синьківки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ”, - йдеться у зведенні. 

Начальник служби зі зв’язків з громадськістю 21-ї ОМБр Сергій Дібров розповів, що на Куп'янському напрямку кілька днів тому інтенсивність дій ворога дещо зменшилась. Можливо, це свідчить про те, що певні частини перекидаються на інших ділянках. Він додав, що на цьому напрямку росіяни наразі мінімально застосовують техніку. Основна ударна сила ворога – велика кількість піхоти.

 “Втрати ворога мене вражають. Щодня отримуємо перехоплення, що на нашій ділянці десятки 200-х, 300-х у ворога. Але, таке враження, що це турбує нашого противника мінімально. Набагато більше його турбують втрати техніки тому, що, схоже, мобілізувати вони можуть скільки завгодно, але техніку мобілізувати все важче і важче стає”, - зазначив Дібров.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відомо про шанси окупантів захопити Куп'янськ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися