Росія перекидає більше штурмовиків на Куп’янський напрямок

РФ перекидає резерв штурмовиків на Куп'янський напрямок, намагаючись компенсувати втрати — речник Сухопутних військ

Армія РФ прагне захопити село Синьківку на Харківщині, щоб створити там плацдарм для окупації Куп'янська та інших територій України на захід. У штурмах російські війська зазнають втрат у техніці та особовому складі, тому перекидають туди резерви.

Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів речник Сухопутних військ Володимир Фітьо, повідомляє Суспільне Харків.

"Активні бойові дії на Куп'янському напрямку почалися на початку жовтня, тривають по цей день. За минулу добу відбито дев'ять атак РФ поблизу Синьківки. Армія РФ намагається захопити це село для створення подальшого плацдарму для наступу на Куп'янськ. Це важливий вузловий центр, логістичний, він може стати плацдармом для наступу на захід, в бік неокупованої України", — сказав Фітьо.

За словами речника, протягом 15 грудня на Куп'янському напрямку Сили оборони знищили 258 російських військових та 14 одиниць техніки.

"Бачимо, що зараз ворог перекидає туди резерв штурмових батальйонів, таким чином намагається компенсувати втрати, які там зазнає. А втрати там достатньо серйозні. 14 грудня вдалося знищити 9 танків та 10 БМП", — каже Фітьо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися