Що відбувається на Куп’янському напрямку станом на ранок

Де проводять наступ російські війська у Харківській області

Протягом минулої доби на фронті відбулося 105 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 6 авіаційних ударів, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 2 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Протиповітряною обороною всі ударні БпЛА знищено.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів, серед них Бологівка, Строївка, Кам’янка, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 5 атак ворога в районах Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Ковалівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ситуація на Куп’янському напрямку – складна. Ворог намагається просуватися та витіснити українських воїнів з їхніх позицій.

"Застосовує, в першу чергу, піхоту, велику кількість піхоти. Це штурмові підрозділи такі як: "Штурм", "Штурм-Z" й інколи ці наступи підтримуються великою кількістю важкої техніки як танки і бойові машини", – повідомив в етері нацмарафону начальник служби зі зв’язків з громадськістю 21-ї ОМБр Сергій Дібров.

Він також зазначив, що останні кілька тижнів окупанти почали використовувати більше БпЛА. Зокрема, ударних.

"Таке враження, що це те, що називається самопал. Тобто, якщо раніше головними ударними дронами – це був "Ланцет", то зараз це більш прості апарати", – додав Дібров.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися