Окупанти завдали ударів по Харківщині: є поранені

Учора ввечері російські війська завдали ударів по житловому масиву Куп’янська

За минулу добу артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Бологівка, Строївка, Кам'янка, Тополі, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Ковалівка, Берестове Куп'янського району. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

О 08:18 стався ворожий обстріл с. Козача Лопань Харківського району. Інформація про руйнування та постраждалих не надходила.

О 21:15 в результаті ворожого обстрілу м. Куп'янськ пошкоджено приватні будинки. Поранень зазнав чоловік 1971 р.н. Постраждалого з вибуховою травмою, уламковими пораненнями госпіталізували. Стан – середньої тяжкості.

О 00:30 стався ворожий обстріл с. Кіндрашівка Куп'янського району. Пошкоджено будинок. Без постраждалих.

ЗСУ відбили 9 атак ворога біля Синьківки та Петропавлівки Куп'янського району.

За добу вибухотехніки ДСНС обстежили понад 2,8 га території в Харківському, Ізюмському, Богодухівському, Куп'янському та Чугуївському районах. Знешкодили 47 ВНП. Розмінування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ситуація на Куп’янському напрямку – складна. Ворог намагається просуватися та витіснити українських воїнів з їхніх позицій.

"Застосовує, в першу чергу, піхоту, велику кількість піхоти. Це штурмові підрозділи такі як: "Штурм", "Штурм-Z" й інколи ці наступи підтримуються великою кількістю важкої техніки як танки і бойові машини", – повідомив в етері нацмарафону начальник служби зі зв’язків з громадськістю 21-ї ОМБр Сергій Дібров.

Він також зазначив, що останні кілька тижнів окупанти почали використовувати більше БпЛА. Зокрема, ударних.

"Таке враження, що це те, що називається самопал. Тобто, якщо раніше головними ударними дронами – це був "Ланцет", то зараз це більш прості апарати", – додав Дібров.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися