Вбивства в окупації: поліцейські Харківщини оголосили підозру російським військовим

Харківські поліцейські оголосили підозру військовим рф, які розстріляли українця та спалили його тіло

За час окупації підозрювані відібрали у місцевих мешканців шість автівок, частину з яких знищили, та двигун до човна. Фігурантам інкримінується порушення законів й звичаїв війни, за що їм загрожує до 15-ти років ув’язнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань спільно зі слідчими Служби безпеки України в Харківській області встановили двох військовослужбовців 7-го окремого мотострілецького полку збройних сил рф на прізвиська "Комуніст" та "Фанат", а також військового 202-го мотострілецького полку так званої "лнр", які причетні до серії тяжких злочинів. У період окупації Ізюмського та Куп’янського районів фігуранти неодноразово під погрозою розстрілу відбирали автомобілі у місцевих жителів.

Так, у березні 2022 року з метою пересування околицями населених пунктів військові рф, погрожуючи зброєю, відібрали у місцевого жителя машину марки "Део". Через деякий час вони спалили автівку в полі.

Один з епізодів взагалі закінчився вбивством. У липні 2022 року уродженець Курської області рф, військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку на прізвисько "Фанат", приїхав до фермерського господарства нібито з метою ремонту машини радянського виробництва. Покликавши господаря, який мав проукраїнську позицію, окупант пострілом у голову вбив чоловіка, а автівку через несправність двигуна спалив.

Загалом, за час тимчасової окупації солдати російської армії відібрали шість автівок та один двигун до човна на суму майже мільйон гривень.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури військовослужбовцям збройних сил рф заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 438 (жорстоке поводження з цивільним населенням поєднане з умисним вбивством, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

В межах досудового розслідування правоохоронці провели обшуки у батьків одного з підозрюваних та виявили заборонену символіку, газету ворожих ЗМІ та засоби зв’язку.

Відповідно до українського законодавства за скоєне підозрюваним загрожує до 15-ти років позбавлення волі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися